hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

* szerk.

IDEI JELÖLÉSEK

A Woyzeck esélyes a legjobb előadásért járó UNITER-díjra

[2006. Feb. 10.]

A Tompa-féle Godot-ra várva, valamint Kézdi Imola és Hatházi András is versenyben vannak.

Mihai Măniuţiu kolozsvári Woyzeck-rendezése esélyes a legjobb előadásért járó UNITER-díj elnyerésére. A neves román színházi szakemberekből álló jelölő zsűri (Cristina Modreanu, Ion Cazaban, Magdalena Boiangiu, Mircea Morariu és Andreea Dumitru) két további jelöléssel is jelezte, hogy szerinte a tavalyi évad egyik legjobb előadása a Woyzeck: a legjobb női főszerep díjára Kézdi Imolát, a legjobb férfi mellékszereplő díjára Hatházi Andrást jelölte.


Hatházi András és Kézdi Imola a Woyzeckben

A legjobb előadásért járó díjért versenyben van még Tompa Gábor sepsiszentgyörgyi Godot-ra várva rendezése. Péter Hilda, aki ebben az előadásban Lucky-t alakítja, a legjobb női mellékszerepért járó díjért van versenyben. Szintén női mellékszereplőként válogatták be Tokai Andreát a Christian Dietrich Grabbe-féle Don Juan és Faust című darabban nyújtott alakításáért.

Richard Bálint, A windsori víg nők Caius doctor-a a legjobb férfi mellékszerepért kaphat díjat, Bodolai Balázst debüt-díjra jelölték a Negyedik nővérben nyújtott alakításáért. Bartha József a Bukarestben bemutatott Nem tudni hogyan című Pirandello-darab díszletéért van versenyben, a Marosvásárhelyen bemutatott Cseresznyéskert díszlettervezőjével, Iuliana Vâlsan-al együtt.


kapcsolódó írások
A jelölések teljes listája itt!
Megosztás |

» Korábbi cikkek


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License