hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
transindex projekt
partenereink

HAMLET ADATBANK

erdélyi előadások & kritikák

sztár
keresés    

* Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, Csíkszereda

Csudatarisznya


Bemutató időpontja: 2006.06.02.

Az új produkció ezúttal célzatosan a gyermekközönségnek készül, ihlető forrásul néhány – a felnőttek képzeletvilágát is megragadó – gyermekmondókákat, gyerekjátékokat választva. A műsor alkotói a tánc határtalan lehetőségekben bővelkedő nyelvén fogalmaznak meg több tréfás, komikus jelenetet, melyet egy szürreális képi világba helyeznek el.

A rendhagyó látványossághoz szokatlan hangzásvilág is társul: a népi gyermekmondókák kánonja, zendülő, koboz, fidula, tökcsörgő, recefice, csettegő és csattogó, rönkdobok, furulya és tutora Ferentz János, a Tutora együttes alapító tagja, által hangszereken játszott zene sodró ritmusa és a gazdagon áradó táncritmika egyaránt hozzájárulnak az előadás egyedülálló atmoszférájának megteremtéséhez. Óvodásnak, kisiskolásnak, de a felnőttben még ott szunnyadó gyereknek egyaránt ajánljuk a CSUDATARISZNYA című műsort.

A bemutató rendhagyó: az együttes táncosai mellett több száz gyerek közreműködésével valósul meg, akik ugyanaznap részt vesznek a XI. Csűrdöngölő gyerek és ifjúsági néptánctalálkozón. A műsor rendező-koreográfusa Orza Cãlin. Zenei rendező és zenekarvezető Ferentz János.

Bodi Ildikó


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License