hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Évadnyitó a Háromszék Táncegyüttesnél: Csávási ballada

[2009. Aug. 26.]

A Háromszék Táncegyüttes évadnyitó előadására, a Csávási balladára 2009. augusztus 28-án kerül sor Sepsiszentgyörgyön, a Lajtha László Stúdióteremben. Az egész estés előadást eddig 31 alkalommal mutatták be.

Az előadás során a világhírű szászcsávási zenészek kíséretében egy magyar lakodalomba, egy román keresztelőbe és egy cigány bálba, majd kilépve ebből a hagyományos körből bemutatunk egy városi táncházba és egy fényes nyugati koncertre látogat el a közönség.

A három prímás eredetileg sohasem zenélt egy csapatban. Az együttzenélés és a világhír útjára a táncházmozgalom indította el a csávásiakat, hiszen ide mindig együtt kaptak meghívást, innen “vitték” tovább őket koncertekre, lemezfelvételekre. Mindemellett a Háromszék előadása egyedi kísérlet arra, hogy a küküllőmenti egymás mellett élő három különböző nemzetiségnek egyszerre legyen kulturális követe a nagyvilágban.

A helyek száma korlátozott, jegyek elővételben a Háromszék Táncegyüttes jegypénztárában hétköznap 9-14 óra között vagy előadás előtt egy órával, helyfoglalás a 0267-315418, 0721-139882 telefonszámokon. (sajtóközlemény)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License