hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Musical ősbemutató a Csíki Játékszínben: Szentivánéji álom

[2010. Apr. 1.]

Musical ősbemutatóra kerül sor a Csíki Játékszínben William Shakespeare Szentivánéji álom című művéből Szabó Emese adaptációjában, Cári Tibor zenéjével április 9-én, pénteken, 19 órai kezdettel.
Cári Tibor, a musical zeneszerzője korábban a temesvári Csíky Gergely Színház zenei vezetője volt, számos előadáshoz komponált zenét több színház számára. Az általa képviselt A színház zenéje elnevezésű projekt a zene és színház élő kapcsolatára hívja fel a figyelmet. A csíkszeredai nézők A kék madár és az Átváltozás című előadásokban hallhatta eddig zenéit, valamint több alkalommal A színház zenéje program keretében tartott koncertek alkalmával.
Szabó Emese jelenleg a Kolozsvári Magyar Opera rendezője, zenés színházi szakember. Rendezett ősbemutatót a Művészetek Palotájában és több előadást jegyzett a kolozsvári magyar és román operánál. A Szentivánéji álom első rendezése Csíkszeredában.
Baczó Tünde koreográfus harmadik ízben dolgozik a Csíki Játékszín társulatával. Nemrég mutatta be a színház a Hunyadi László Kamarateremben az általa rendezett mozgásszínházi előadást Átváltozás címmel. Az elmúlt évadban A kék madár előadásban láthattuk koreográfiáit.
Lőrincz Gyula, díszlettervező Kolozsváron élő képzőművész. Több egyéni kiállítás és performansz szerzője, alkotója. A kolozsvári „Insomnia” kulturális kávéház társalapítója és működtetője, A Krónika napilap indulásakor annak művészeti vezetője. Díszlettervezőként a Miskolci Nemzeti Színházban és a Kolozsvári Magyar Opera több előadásában dolgozott. Munkáiból festészeti kiállítás lesz látható Csíkszeredában, a Csíki Játékszín előcsarnokában, melynek megnyitójára április 8-án, csütörtökön este fél 7-kor kerül sor. A kiállítást megnyitja Szép Gyula, a Kolozsvári Magyar Opera művészeti vezetője és Siklódi Zsolt, a Szárhegyi Művésztelep művészeti vezetője. A Múzsa című tárlat a székhelyen játszott Szentivánéji álom előadások alkalmával júniusig megtekinthető. (Budaházi Attila, dramaturg)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License