hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Rendkívüli szilveszteri musical a Tamási Áron Színházban

[2010. Dec. 28.]

Alexandre Dumas A három testőr című közismert regényét számos film és színdarab feldolgozta már, és minden formában nagy sikereket ért el szerte a világon. Sepsiszentgyörgyön ezúttal musicalváltozatban tekintheti meg a közönség a népszerű hősök kalandos történetét a 2010/2011-es évad rendkívüli szilveszteri produkciójaként. Az előadás zeneszerzője és rendezője Selmeczi György.

A színhely Franciaország, XIII. Lajos uralkodása alatt. Abban a korban, amikor egymást érik a cselszövések, és nyom nélkül tűnnek el udvaroncok, katonák, gazdag polgárok, ha keresztezik a mindenható Richelieu bíboros útjait. Miután a bíboros megtudja, hogy a királyné a királytól kapott gyémánt rezgőket egy pásztorórán Buckingham hercegnek ajándékozta, eldönti, hogy felfedi Lajos király előtt a királyné hűtlenségét. Embereit Londonba meneszti az ékszerért, csakhogy ezek útközben összetűzésbe kerülnek D’Artagnan lovaggal és a királyi testőrség három tagjával – Athossal, Porthossal, Aramissal –, akik bármit megtennének a hazáért és szeretett királynéjuk becsületéért. Jelszavuk: mindenki egyért, egy mindenkiért.

A Tamási Áron Színház nagyszabású szilveszteri vígjátékában a sepsiszentgyörgyi színészek mellett idén újra fellépnek a Kolozsvári Állami Magyar Opera meghívott énekesei, főszerepben pedig Galló Ernő a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György társulatának színművésze látható. A produkció – a több különböző városból érkező vendégművészek programjának összeegyeztetési nehézségei miatt – mindössze négy alkalommal kerül bemutatásra. A szilveszteri előadás december 31-én este 18 órától kezdődik a Tamási Áron Színház Nagytermében, utána csak január 2-án, 3-án és 4-én (mindhárom nap 19 órától) lesz még látható a produkció. (sajtóközlemény)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License