hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

A kolozsvári színházat hat kategóriában, a sepsiszentgyörgyit egy díjra jelölte az UNITER

[2011. Mar. 2.]

Tegnap közzétették a Román Színházi Szövetség (UNITER) jelöléseit a 2010-es év színházi díjaira. A szövetség szenátusa úgy döntött, hogy a jelölő zsűri összeállítását a Színházkritikusok Nemzetközi Szövetsége romániai fiókjára bízza, aki Andreea Dumitru, Doina Modola és Ludmila Patlanjoglu színházkritikusokat kérte fel erre a munkára.

A jelölések mellett életmű- és különdíjak átadására is sor kerül majd. Az életműdíjat többek között Ilie Gheorghe és Coca Blos színművészek vehetik át, András Lórántnak pedig koreográfusi különdíjat ítéltek oda.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház két előadása is szerepel a Legjobb előadás kategóriában: a Suttogások és sikolyok Andrei Şerban rendezésében és a Leonce és Léna Tompa Gábor rendezésben. Az utóbbi előadás kapcsán a Legjobb díszletterv díjára jelölték Carmencita Brojboiut, Viola Gábort pedig a Legjobb férfi mellékszereplő díjra.

Bogdán Zsolt a Suttogások és sikolyok című előadás Ingmar Bergman szerepéért a Legjobb férfi főszereplő-díj egyik jelöltje.

A Legjobb rendezés kategóriában esélyes a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A velencei kalmár című produkciója, Bocsárdi László rendezésében és a kolozsvári Suttogások és sikolyok, Andrei Şerban rendezésében.

Az idén tizenkilencedik alkalommal kiosztott UNITER-díjakat az április 18-ára tervezett gálán adják át, amelyet élőben közvetít a Román Közszolgálati Televízió. (Sajtóközlemények alapján. További részletek az UNITER honlapján)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License