hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

A Kézdivásárhelyi Városi Színház bemutatója vasárnap: Tisztújítás

[2011. Apr. 15.]

Vasárnap, 2011. április 17-én este 7 órától a Kézdivásárhelyi Városi Színház bemutatja a Tisztújítás című előadást ("Nagy Ignác színműve mentén írta Parti Nagy Lajos").

Egy kisvárosban tisztújításra készülődnek. Ez a rendszeresen ismétlődő esemény, mint minden alkalommal fenekestül forgatja fel a város lakóinak életét. Nem kevesebb a tét, mint az alispán személyének megválasztása. Jól ismert politikai mechanizmusok és praktikák kerülnek előtérbe, hogy a képviselők megnyerjék a választókat, persze mindenki a maga oldalára. Ez a művelet, a kampányolás, rengeteg pénzt igényel, és a legegyszerűbb pénzszerzési megoldásnak a szép és fiatal özvegy, Tasnádi Aranka kezének megnyerése kínálkozik. A szerelmi és a politikai csatározás párhuzamosan zajlik, melyből az kerül ki győztesen, aki becsületességétől vezérelve nem vesz részt a hajcihőben. Hogy hogyan lehetséges ez? Nem kell más hozzá, mint egy szerelmes nő, és a női leleményesség.

Előadják: Veres Előd, Marosszéki Tamás, Kalamár György, Székely Szabó Zoltán, Ferencz Réka, Barabás Réka, Keresztes Szabolcs, Kófity Annamária, Lestyán Attila, Marti Jenő. Rendező: Kányádi Szilárd, díszlet- és jelmeztervező: György Eszter, Szász Emőke, koreográfus: Bordás Attila.

Az előadás a bemutató bérletek tulajdonosainak szól, de bérleten kívül is vásárolhatók jegyek. (sajtóközlemény)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License