hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Három romániai előadás a szegedi Thealter International fesztiválon

[2011. Jul. 19.]

Huszonegyedik alaklommal szervezik meg Szegeden július 19-24. között a THEALTER – Szabad Színházak Nemzetközi Találkozóját. A fesztivál a magyarországi színházi élet egyik legjelentősebb eseménye, az egyetlen évente megrendezett nemzetközi színházi találkozó. Az idei rendezvény az U21 alcímet viseli, ami arra utal, hogy ezúttal a fesztivál középpontjában a fiatalok – a pályakezdők, az utánpótlás, a friss erők, az új kezdeményezések – állnak.

A magyarországi társulatok mellett idén romániai, szerbiai és horvátországi színházak lépnek fel.

A Marosvásrhelyi Művészeti Egyetem Akadémiai Műhelye a 2008-ban bemutatott, majd a 2010-2011-es évadban Nóra reloaded címmel felújított előadással vesz részt a szegedi fesztiválon. A Patkó Éva által rendezett előadásban Tompa Klára, Bányai Kelemen Barna, Korpos András, Lőrinczi Máthé Rozália és Vass Csaba e.h. látható. Szegeden július 20-án, szerdán este 11 órától látható az előadás a Régi Zsinagógában.

Az Aradi Kamaraszínház harmadik éve van jelen a szegedi THEALTER nemzetközi színházi fesztiválon. Iidén három aradi produkció kapott meghívást a seregszemlére, amelyek közül Heiner Müller Kvartett című előadásának a fesztivál keretében lesz a magyarországi bemutatója, július 19-én 23.00 órai kezdettel a Régi Zsinagógában. Az előadás rendezését Balog József jegyzi, a produkció főszereplői Éder Enikő és Harsányi Attila.

Az Aradi Kamaraszínház másik két előadása is szerepel a fesztivál programjában: Éder Enikő Különjárat című estje július 21-én 16.00 órakor a szegedi Csillag börtönben, a Rejtőzködők - Utolsó tangó Párizsban című mozgásszínházi előadás pedig július 24-én, a fesztivál zárónapján, 19.00 órakor, szintén a Régi Zsinagógában lesz látható.

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház tavalyi évadának egyik legnépszerűbb produkciója, a mady-baby július 23-án délután 5 órától, illetve július 24-én délután 2 és délután 5 órától swzerepel a fesztivál programjában. A mikrobusz a Régi Zsinagógától indul.

Az interaktív játék szereplője Borbély B. Emília, rendezője B. Fülöp Erzsébet, szerzője pedig Gianina Cărbunariu.

(thealter.hu, a Művészeti Egyetem és az Aradi Kamaraszínház közleménye)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License