hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Tesztoszteron - magyar nyelvű ősbemutató Sepsiszentgyörgyön

[2012. Apr. 17.]

Az idei évad második magyar nyelvű ősbemutatóját tartja a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata. Az évad elején színre vitt Egy nyári nap című Mrożek-darab után egy másik kortárs lengyel szerző, Andrzej Saramonowicz Tesztoszteron című komédiája is Sepsiszentgyörgyön kerül először színpadra magyar nyelven. A rendező ezúttal is Zakariás Zalán, az előadás pedig a Tamási Áron Színház Új Stúdiójában kerül bemutatásra, mely épületet a Reflex 2 Biennálé alkalmával használt először a színház, és amely egyelőre minimális technikai felszereltséggel rendelkezik. A Tesztoszteron bemutató előadásaira április 20-án és 21-én, pénteken és szombaton este 19 órai kezdettel kerül sor.

A darab szerzője, Andrzej Saramonowicz újságíró, drámaíró, forgatókönyvíró, színész, rendező és producer. 1965-ben született, a Varsói Egyetem történelem szakára járt, majd több éven át a Lengyel Televízió munkatársaként és az ország legnépszerűbb lapjainak szerkesztő-újságírójaként és filmkritikusaként dolgozott. Az elmúlt években több kultikus, nézők millióit vonzó film (Hölgyválasz-ma, Ideális pasi a csajomnak, Hullák földön, vízen, levegőben) forgatókönyvének írója és rendezője volt, Tesztoszteron című darabja a világ számos színpadát bejárta. Bulgária, Csehország, Észtország és Törökország után magyar nyelven először Sepsiszentgyörgyön látható.

A színhely egy vendéglő, ahová egy kudarcba fulladt esküvőről túl korán, a megbeszélt időpont előtt érkeznek a vendégek. Pontosabban csak hat férfi érkezik, öt fiatal és egy javakorabeli hatodik, aki az apjuk is lehetne. Mint kiderül, egynek-kettőnek egészen biztosan az apja, bár a fiúk különböző családokból származnak. Beszélgetnek, vitatkoznak, elfogyasztanak néhány pohár italt, s ahogy kalandokkal teli életük újabb és újabb momentumait löki felszínre a darab, egyre többet tudunk meg arról, hogy mire képesek a nők, no meg a férfiúi vérben forrongó tesztoszteron.

Az előadás szereplői: Erdei Gábor, Szakács László, Márton Lóránt, Derzsi Dezső, Kolcsár József, Nagy Alfréd, Diószegi Attila. Zenészként közreműködik: Ferencz Áron, Vitályos Gergely és Tinca Teddy. Az előadás színpadra állításában Zakariás Zalán rendező munkatársai voltak: Csiki Csaba (díszlettervező), György Eszter (jelmeztervező), Ferencz Áron (zenei munkatárs), Csomós Tünde Tímea (ügyelő) és Gazda Szende (súgó). A darab szövegét a lengyel eredetiből Pászt Patrícia fordította magyarra. (sajtóközlemény)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License