hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Sepsiszentgyörgyön a Tesztoszteron szerzője

[2012. May. 11.]

A Tamási Áron Színház társulatának május 13-ai, vasárnap esti Tesztoszteron-előadásán a darab szerzője, Andrzej Saramonowicz, és a darab fordítója, Pászt Patrícia is jelen lesz. Az előadás este 7 órától kezdődik a színház Új Stúdiójában, előadás után pedig a szerzővel és az alkotókkal való közönségtalálkozóra kerül sor.

Andrzej Saramonowicz 1965-ben született Varsóban. Újságíró, drámaíró, forgatókönyvíró, színész, rendező és producer. A Varsói Egyetem történelem szakán végzett, majd a Lengyel Televízió által szervezett dokumentumfilm-készítő tanfolyamokra járt és Andrzej Wajda Mesteriskolájában tanult rendezést. Több éven át a Lengyel Televízió munkatársa volt, ahol televíziós műsorokat és reklámokat rendezett, ezenkívül szerkesztő-újságíróként és filmkritikusként is dolgozott Lengyelország legnépszerűbb lapjainál. Az elmúlt években több kultikus, nézők millióit vonzó film (Hölgyválasz-ma, Ideális pasi a csajomnak, Hullák földön, vízen, levegőben) forgatókönyvének írója és rendezője volt, 2007 óta producerként is dolgozik, 2010-ben a Warner Bros-sal kezdett filmforgalmazói együttműködést.

Pászt Patrícia polonista, műfordító, újságíró, a Krakkói Magyar Centrum megalapítója és vezetője. A debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem és a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar irodalom, filozófia, valamint lengyel filológia szakjain végzett. Kutatási területe az 1989 utáni lengyel drámairodalom. Fordításaival korábban már két alkalommal is találkozhatott a sepsiszentgyörgyi közönség; először az Ilja próféta kapcsán, utána pedig az idei évad elején színre vitt Egy nyári nap című előadás kapcsán.

A Tesztoszteron című darab a világ számos színpadát bejárta már; Bulgária, Csehország, Észtország és Törökország után magyar nyelven először Sepsiszentgyörgyön mutatták be Zakariás Zalán rendezésében. A történet színhelye egy vendéglő, ahová egy kudarcba fulladt esküvőről a megbeszélt időpont előtt érkeznek a vendégek: hat fiatal és egy idősebb férfi, akiről kiderül, hogy a fiatalok közül egyiknek-másiknak az apja, bár ezek a fiúk különböző családokból származnak. Beszélgetnek, vitatkoznak, elfogyasztanak néhány pohár italt, s ahogy kalandokkal teli életük újabb és újabb momentumait löki felszínre a darab, egyre többet tudunk meg arról, hogy mire képesek a nők, no meg a férfiúi vérben forrongó tesztoszteron. (sajtóközlemény)


Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License