hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Szamár a torony tetején: az évad első gyerekbérletes előadása a Figura Stúdió Színházban

[2012. Nov. 6.]

Hétfőn, november 12-én tartja idei évadának második bemutatóját a Figura Stúdió Színház. A gyerekeknek szóló mesejáték, a Szamár a torony tetején szerzője Zalán Tibor magyarországi író, dramaturg, aki a budapesti Stúdió K Színház felkérésére írta Marc Chagall képeinek hangulatából, látványvilágából inspirálódó darabját. A gyergyószentmiklósi előadást Dézsi Szilárd rendezi, a jelmezeket Gál Beáta tervezte.

A történet egy naiv kisfiúról szól, aki korán elveszíti édesanyját, így a nagyapónak kell válaszolnia a kisgyerek furcsa kérdéseire.  Boldizsár, a nyughatatlan kisfiú, nekivág a nagyvilágnak, hogy megkeresse édesanyját, aki Nagyapó meséje szerint felköltözött a távoli Holdra.

Az úton elkíséri hűséges, bölcs szamara, Zebulond, aki kalandjaik során megannyi sikertelen próbálkozás ellenére is, minden alkalommal igyekszik segíteni földtől elrugaszkodott gazdáján. Kalandozásaik kísérője, bűvölője a telihold is. Végül megérkeznek Párizsba, az Eiffel-toronyhoz, hiszen nagyapó azt mondta, a Hold ott lakik a torony tetején, csak onnan lehet elérni.

A különböző stációk, szereplők alakjaiban pedig valamelyest a Chagall-képekről ismert helyszínek, figurák köszönnek vissza: cirkusz, kakas, nyúl, szénaboglya, lidérces táj, Párizs. A Figura új meseelőadásában debütál a társulat új tagja, Köllő Nándor. Nándor jelenleg a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem színész szakának hallgatója, és idén kezdi első hivatásos színházi évadát Gyergyószentmiklóson.

A produkció az idei gyerekbérlet első előadása. A bemutató napján, november 12-én, hétfőn 10:00 órától a Csipike bérlet, 12:00 órától pedig a Fogarasy bérlet érvényes. Következő időpont november 27., kedd, melyre 10:00 órától a Pinocchio bérletes, 12:00 órától pedig a Móka bérletes gyerekeket várják.

A bemutatót követően, november 19. és 23. között turnéra indul az előadás, Zalán Tibor darabja a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházban lesz látható a két színház előadás-csere programjának keretén belül.

Az idei évad gyermekbérletei 3 produkciót tartalmaznak, a Figura előadása mellett székelyudvarhelyi, csíkszeredai és marosvásárhelyi előadások lesznek láthatóak, külön előadást kapnak az óvodás és kisiskolás gyermekek. A bérletek ára: 12 lej, vidékről érkező gyerekeknek 10 lejbe kerül. Jegyek ára 5 lej. Jegyeket, bérleteket a Figura Stúdió Színház jegyirodájában lehet vásárolni munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között. Jegyeket a helyszínen előadás előtt egy órával lehet váltani. Érdeklődni a 0752-227-011-es telefonszámon lehet. (sajtóközlemény)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License