hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Különleges meglepetés az Illés próféta széke előadásra, az Interferenciák fesztiválon

[2012. dec. 3.]

Interferenciák 2012 Nemzetközi Színházi Fesztivál

Különleges meglepetéssel  jelentkeznek az INTERFERENCIÁK 2012 Nemzetközi Színházi Fesztivál szervezői: hétfőn este nyolc órától az Illés próféta széke című előadás kezdéséig féláron (10 RON-ért) vásárolhatók meg a jegyek a Jugoszláv Drámai Színház (Szerbia) és MESS Fesztivál (Szarajevó, Bosznia-Hercegovina) koprodukciójában bemutatott előadásra. A kedvezményes jegyeket a Kolozsvári Állami Magyar Színház jegypénztárában órarend szerint (10.00-13.00, 16.30-19.00), valamint online a biletmaster.ro-n vehetik meg az érdeklődők.

A Jugoszláv Drámai Színház (Szerbia) és MESS Fesztivál (Szarajevó, Bosznia-Hercegovina) koprodukciójában bemutatott Igor Štiks: Illés próféta széke című előadást (rendező és színpadi adaptáció: BORIS LIJEŠEVIĆ) december 4-én 19 órától a Nagyaszínpadon tűzték műsorra.

„A gyökerek keresése kapcsán – amely az előadásban és a regényben is bizonyos értelemben leleplezett mitikus és egyetemes dimenziót kap – a személyes identitás kérdése kerül előtérbe a drámában. Manapság sok hasonló előadást látni, amelyek a “sebzett identitás” állítják a középpontba. Ez tagadhatatlanul befolyásolja jelenünket, amelyben a “vándorló identitások” szinte egyetemes jelenséggé válnak, a háború traumatikus idején pedig különösen előtérbe kerülnek. A szívszorító történet egy olyan személyről szól, aki magánéleti problémái és a “történelem harapófogója” szorításába kerül, magvát pedig a kilencvenes évek elején, Szarajevóban történt megdöbbentő eseményekről szóló, még friss emlékek képezik.“ (Ana Isaković)

Szerb nyelvű előadás, magyar és román felirattal, angol szinkronfordítással. (sajtóközlemény)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License