hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Ünnepi gálakoncert és lemezbemutató az Operában: 220 éves a kolozsvári hivatásos zenés színjátszás és 130 éve született Kodály Zoltán

[2012. dec. 10.]

Kodály Zoltán műveivel az egész társadalom zenei műveltségének a megalapozásáért és felemeléséért harcolt. A zeneszerző születésének 130. évfordulója tiszteletére és a 220 éves kolozsvári hivatásos zenés színjátszás  alkalmából a Kolozsvári Magyar Opera december 13-án csütörtökön este 18.30 órától  bemutatja Kodály Zoltán Székely fonó című daljátékát, december 16-án vasárnap 18.00 órától pedig Ünnepi gálakoncertre kerül sor. A Székely fonó karmestere Horváth József, rendezője pedig Demény Attila. Az Ünnepi gálán Selmeczi György vezényel.

Három kortárs magyar opera felvételét készítette el a Kolozsvári Magyar Opera. ,,Jelentékeny esemény a CD-k elkészülte, hiszen a kortárs magyar operáknak nincs semmiféle promóciójuk. Orbán György Pikkó Herczeg, Vajda János Leonce és Léna című darabját, valamint az én Szirén című egyfelvonásosomat rögzítettük a kolozsvári opera jól bevált akusztikai terében” - mondta el az MTI-nek Selmeczi György. A lemezeket Kodály Zoltán születésnapjához kapcsolódva mutatják be a Kolozsvári Magyar Operában az Ünnepi gálakoncerten. A CD-kre került művek szemelvényei mellett a Psalmus Hungaricussal tisztelegnek Kodály emléke előtt. (sajtóközlemény)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License