hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Rókajáték Gyergyószentmiklóson

[2006. Oct. 10.]

A szeptemberi dance. movement. theater évadkezdő fesztivál után újabb évadkező esemény Gyergyószentmiklóson: október 22-én, vasárnap este 7 órától a Figura bemutatja a Rókajáték című sorskomédiát, Ben Jonson Volpone darabja alapján.

Az előadás próbái már augusztus végén elkezdődtek: a társulat tagjai tíz napig Liviu Matei koreográfussal együtt keresték az új előadás mozdulatvilágát, hiszen Béres László rendező ezalkalommal is egyformán nagy szerepet bíz a mozgás, a szó és a látvány elemeire.

A sorskomédia a haszonlesés története. Volpone, aki megcsömörlött a korrupt világtól játékos-cinikusan keresi saját helyét, a gyors vagyonszerzés őrült hajszolóinak elrajzolt figurái között, akik felteszik a kérdést: meg tud maradni Volpone a mai társadalomban?

Rókajáték - Gyergyószentmiklós, 2006

A komédia érdekessége, hogy a Figurások és a vendégszínészek mellett „ŐsFigurások” gyermekei is színpadra lének: Árus Péter a Sors szerepében és Török Lehel mint Bonario.

Az előadás zeneszerzője Zénó Apostolache, jelmeztervezője Kiss Zsuzsanna, díszlettervezője Béres László és Csiki Csaba, koreográfusa és a rendező asszisztense Liviu Matei, dramaturgja Ungvári Zrinyi Ildikó.

Helyszín: gyergyószentmiklósi Művelődési Központ színházterme
További előadások: 2006. október 24., kedd, du. 4 óra

(Borsos Virág, irodalmi titkár)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License