hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Rockmusical a Tamási Áron Színházban: Diploma után

[2007. Jan. 8.]

Új bemutatót tart január 12-én a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház. Pozsgai Zsolt – Pinczés István – Apostolache Zénó: Diploma után című rock-musicaljének ősbemutatójára a színház Nagytermében kerül sor este 7 órai kezdettel.

Az előadást Pinczés István rendezésében viszi színre a társulat, akinek nevével már találkozhatott a sepsiszentgyörgyi közönség: a Tamási Áron színház egyik nagy sikerű zenés produkcióját, a Godspell című musicalt jegyezte rendezőként 1996-ban. A Diploma után című darab szövegkönyvét Charles Webb The Graduate című regényének motívumai alapján Pozsgai Zsolt budapesti dramaturg, drámaszerző írta, a dalszövegeket – az előadásban felcsendülő közel két tucat beat-sláger szövegét – az előadás rendezője, Pinczés István fordította magyarra.
Diploma után - Sepsiszentgyörgy, 2007

A Diploma után egy pályakezdő fiatalember, Benjamin Braddock történetét meséli el, aki aggódik ugyan saját jövője miatt, de ahhoz az életpályához, amit családja rá akar kényszeríteni, semmi kedve sincs. Bár az egyetemmel együtt bohém éveit is maga mögött hagyja, barátai gondolatban vele maradnak és nem engedik kiszakadni abból a világból, amelyet ők jelentenek számára. Élete még zűrzavarosabbá válik, mikor egy nála jóval idősebb asszonnyal, apja üzlettársának feleségével, Mrs Robinsonnal kerül szerelmi viszonyba. A zűrzavar azonban csak akkor lesz teljes, amikor Mrs. Robinson lánya, a gyönyörű Emily is hazatér a főiskoláról.

Az előadás legfőbb vonzerejét ezúttal is zenéje adja majd: a 60-as, 70-es évek rock-legendáinak dalai, a Simon and Garfunkel, Beatles, Bob Dylan, Eagles, Rolling Stones vagy a The Doors dalai ebben a szabadságról és szerelemről szóló történetben először szólalnak meg magyarul.

(a színház irodalmi titkára)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License