hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Bemutató a Tamási Áron Színházban: Csongor és Tünde

[2007. Apr. 30.]

A magyar drámaköltészet tán legszebb szerelmes darabját mutatja be május 5-én a Tamási Áron Színház. Vörösmarty romantikus költői víziójában népmese, költészet és filozófia olvad össze gazdag és sokszínű világgá. Fennkölt líraiság és realista életképek, súlyosan drámai pillanatok és könnyed humor, reményvesztett fájdalom és sugárzó boldogság keveredik benne. Olyan, akár az élet: egyszerre vidám, szomorú és groteszk. Bár gondolatisága, bonyolult szimbólum-rendszere az emberi lét fontos kérdései körül kering, népmesei ihletésű darabként a Csongor és Tünde mégis tiszta, egyszerű és könnyed.

Lehetséges, vajon, hogy egyetlen szerelmes pillanatban egy emberélet minden gondja, keresése értelmet találjon? Talán igen. Megőrizhető-e vajon a szerelem első pillanatának szentsége úgy, hogy egy másik, de éppoly rendkívüli értékké: két ember közös boldogságává változzék? Összebékíthető vajon a tündér-világ a földi élettel? Testiség a szellemivel? Jó a rosszal? Föld a levegővel? Fiú a leánnyal?

Csongor és Tünde vándorlásainak, egymást-kergetésének története Török Viola rendezésében, Könczei Árpád zenéjével, Bartha József díszletében, Kicsid Gizella, Nagy Alfréd, Pál-Ferenczi Gyöngyi és Váta Loránd főszereplésével kerül színre a színház Nagytermében.

Előbemutatók: május 2. szerda, május 3. csütörtök (18:00 órától)
Bemutató előadás: május 5. szombat, (19:00 órától)

További előadások májusban: 8. kedd, 9. szerda (18:00 órától), 18. péntek, 20. vasárnap, 31. csütörtök (19:00 órától) 19. szombat, (16:00 órától)

(irodalmi titkárság)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License