hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Sepsiszentgyörgyé a fődíj - a Kisvárdai Határon Túli Magyar Színházak XIX. Fesztiválja díjazottai

[2007. Jun. 30.]

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a bábművészet terén végzett, több mint öt évtizedes, nemzetközi hírű alkotómunkájáért Életműdíjat adományoz Kovács Ildikó rendezőnek.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium több évtizedes színházi munkássága elismeréseképpen Életműdíjat adományoz Kincses Elemér rendezőnek.

Az idei szakmai zsűri tagjai:
Blaskó Péter színművész
Csoma Judit színművésznő
Duró Győző dramaturg
Létay Dóra színművésznő
Máté Gábor színművész-rendező.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium díját, vagyis a kisvárdai fesztivál fődíját, a szakmai zsűri a Határon Túli Magyar Színházak XIX. Fesztiváljának egyértelműen legjobb előadása, a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A nyugati világ bajnoka című komédiája nyerte.

A szakmai zsűri úgy döntött, hogy a Szülőföld Alap díját megosztja két előadás között. A Szülőföld Alap megosztott díját
– a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós társulatának Yvonne, burgundi hercegnő című tragi-groteszk komédiája és
– a Komáromi Jókai Színház Macskabaj című előadása nyerte.

A szakmai zsűri döntése alapján Szabolcs-Szatmár-Bereg megye díját a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata és a Yorick Stúdió nyerte el az Alvajáró románc című zenés, színpadi játék együttes teljesítményéért.

A szakmai zsűri úgy döntött a látott produkciók alapján, hogy két színészi fődíjat oszt ki. Kisvárda város megosztott díját
– a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának Yvonne burgundi hercegnő című előadásában nyújtott megrendítő játékáért Nagy Dorottya veszi át, és
– a Csíkszeredai Csíki Játékszín Hegedűs a háztetőn című musicaljében nyújtott, minden eddigi Tevjét elhomályosító, felejthetetlen alakításáért Fülöp Zoltán veszi át.

A közönségzsűri döntése alapján Kisvárda város közönségdíját a Csíkszeredai Csíki Játékszín Hegedűs a háztetőn című előadása nyerte el.

A Duna Televízió különdíját – portréfilmet készít a Kézjegy című sorozatban a szakmai zsűri által legjobbnak tartott színészről – Karna Margit nyerte.

A szakmai zsűri döntése alapján Dr. Oláh Albert, Kisvárda város polgármesterének díját a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A nyugati világ bajnoka című előadásának a fesztivál mezőnyéből kiemelkedő díszletéért Bartha József kapta.

A szakmai zsűri döntése alapján a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza díjait
– a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának Különös történet című előadásában nyújtott egyéni teljesítményéért Nagy Csongor Zsolt kapta.
– a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának Yvonne burgundi hercegnő, illetve a Tompa Miklós Társulat és a Yorrick Stúdió Alvajáró románc című előadásában nyújtott énekes, táncos, színészi teljesítményéért Szabadi Nóra kapja.
– a Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Tangó előadásában és a Szabadkai Népszínház Moliere előadásban nyújtott kiemelkedő színészi teljesítményéért Karna Margit veheti át.
– a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A nyugati világ bajnoka című előadásában nyújtott átütő erejű játékáért Pálffy Tibor kapta.
– a Kolozsvári Állami Magyar Színház Jákobi és Lájdentál című előadásban nyújtott megható és mulatságos alakításáért Panek Kati kapja.

A Várda Drink Zrt. díját a Kolozsvári Állami Magyar Színház Jákobi és Lájdentál című előadásban nyújtott zongoraszólójáért a szakmai zsűri Bogdán Zsolt-nak ítélte.

A Kisvárdai Lapok Szerkesztősége által felajánlott díjat Karna Margit színművésznő kapta.

(Forrás: Várszínház és Művészetek Háza, Kisvárda)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License