hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Közeleg az idő - kortárs dán abszurd a temesvári stúdióban

[2008. Mar. 19.]

A Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház március 20-án, 19 órakor mutatja be Line Knutzon (1969–) kortárs dán szerző Közeleg az idő című abszurd komédiáját a színház Stúdió termében. Az országos bemutatónak számító produkciót László Sándor (Újvidék) rendezi.

A Közeleg az időben egyszerre van jelen az abszurd humor, a kegyetlen valóság, ugyanakkor a darabot erőteljes költőiség hatja át. Knutzon drámáinak világát a családi lét abszurditása, a kapcsolatok lehetetlensége jellemzi és mindez egy értékét vesztett, kiüresedett társadalomban mutatkozik meg.

Az abszurd elemekben gazdag mű drámaírója országos viszonylatban kevésbé ismert, magyar nyelvterületen is ritkán játszották darabjait (a Közeleg az időt 2005-ben tűzte műsorra és játszotta nagy sikerrel a budapesti Új Színház), nemzetközi porondokon azonban sokat játszott szerzőnek számít és darabjainak színrevitele igazi kihívást jelent.

A Csiky Gergely Állami Magyar Színház Közeleg az idő című előadása egy műhelymunka eredménye, melyben László Sándor mellett az Újvidéki Színház két tagja Varga Tamás színművész és Góli Kornélia dramaturg is részt vett, így elmondható, hogy a produkció a két színház közötti együttműködés jegyében készült.

A Közeleg az idő kövertkező előadása március 27-én, a színház világnapján láthatja a temesvári közönség.

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License