hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Bemutató Temesváron: Asszonyok férfiak nélkül

[2008. May. 2.]

A Temesvári Csiky Gergely Színház május 7-én, szerdán 19 órától Ödön von Horváth A férfiak nélküli falu című előadását mutatja be Török Viola rendezésében. A bemutató az Eurorégiós Színházi Találkozó nyitóelőadása.

Ödön von Horváth ezen drámája Mátyás király korai uralkodásának egy szeletét mutatja be: a fiatal király felszámolja a középkori urak dőzsölő, csalásoktól terhes életvitelét, és reneszánsz szellemiségben próbál felépíteni egy igazságosabb világot. A dráma, akár az előadás szövete több rétegből tevődik össze: látjuk az udvari élet hazugságos színét, az élvezkedő urakat a fürdőben – mégsem ez adja a cselekmény fő vonalát. Az igazi megújhodásban a szerelem mutat új utakat.

Egy csapat szelistyei asszony felkerekedik, napokat gyalogol, hogy a királytól személyesen kérjen férfiakat. Az út odáig hosszú: néha nevetésre késztet, olykor elszomorít, de mindvégig mélységekben barangol. A történet végkicsengése pozitív: a szelistyei asszonyok megkapják a háromszáz férfiút. A darab során tanúi vagyunk pár nemes cselekedetnek, mégsem zengünk örömódát Mátyásról: a királyt emberként, férfiként ismerjük meg.

Az Eurorégiós Színházi Fesztivál programjában Ödön von Horváth drámáját követően magyarországi, szerbiai és aradi magyar vendégelőadásokat lát vendégül a Csiky Gergely Színház.

(forrás: a Csiky Gergely Színház irodalmi titkársága)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License