hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

* Bonczidai Éva

Hét hét színház a kincses városban

Krónika, 2008-11-03

Az Európai Színházi Unió 17. Fesztiválja

A színházi szakma egyik legkeresettebb maszkmestere, Varga-Járó Ilona kiállításával és a franciaországi Roger Planchon és társulata által színre vitt Amédée, vagy hogyan lehet tőle megszabadulni című Ionesco-darabbal kezdődött tegnap Kolozsváron a bukaresti Bulandra Színházzal közösen szervezett Európai Színházi Unió 17. Fesztiválja.
ÁllásBörze

Az elismert jelmez-, díszlet- és maszktervező hat évig, a művész haláláig dolgozott együtt Vlad Mugur legendás színházrendezővel. Varga-Járó Ilona a héthetes fesztivál idején látogatható reneszánsz ihletésű installációtárlatát Helmut Stürmer laudációjával nyitotta meg Tompa Gábor igazgató a kolozsvári magyar színház emeleti előcsarnokában.

A fesztiválkezdés előtti estén, szombaton lapunk munkatársa, Biró István színházi fotóiból összeállított kiállításával nyitotta meg Visky András dramaturg, drámaíró, a Kolozsvári Állami Magyar Színház művészeti igazgatója a kolozsvári Caffé Shadow-ban kialakított fesztiválkávéházat, ahol a december 21-éig tartó rendezvény idején közönségtalálkozókat és felolvasó-színházi előadásokat tartanak. Többek között ezen a helyszínen ismerheti majd meg a közönség Gianina Cărbunariu rendező nemrégiben magyarul is megjelent, Stop the tempo! című drámáját.


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License