hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

* Szatmári László

Mázsás súlyú előadás

Hargita népe, 2001-05-04

Mázsás súllyal ráz meg az eloadás, az összbenyomást tekintve az esetleges kritizálhatóság apró nyomait észre sem vesszük, vagy egyáltalán nem érdekelnek. Talán a címszereploktol várunk túl sokat, s játékukból mintha hiányzott volna a valódi szerelem természetessége, a felkínálkozás önfeledtsége, a helyzetek "megoldásának" nagyszerusége. (�)

Kedvencem a Mercutiot alakító Rappert Gábor, akinek fizikai adottságai is megegyeznek a szerep jellemzoivel. Az élet örömeit két kézzel habzsolja: Inkább vagyok ínyenc, mint holdkóros szerelmes - harsánykodik. A vicc kedvéért mindent vállaló, a vaskosságtól, a férfitréfától sem visszariadó fiatalember, aki felelosen cselekvo emberként viselkedik, mikor eljön az ideje. Rappert Gábor kiváló poénokkal hozza a nagymenot, a szimpatikus bajkeverot, a pimasz ellenfelet, s az eloadás jeleneteinek legjobbjai közé való Tybalt-tal (Nagy Csongor) való összezördülése, párbaja és cimboráitól, a világtól búcsúzó végszavai. Czintos József (Escalus, Verona hercege) és Hunyadi László (Capulet) színrelépése rögtön feldobja a játékot, aurájuktól az egész szín megpezsdül, életre kel, lobogni kezd. Külön elismerés illeti továbbá Méhes Katit (Júlia dajkája), aki nemes komolysággal robbant ki nevetéseket a nézotéren.

Eroteljes játék, egymást erosíto alakítások, pompás összjáték - a Csíki Játékszín idei évadjának bérletes eloadásai közül a legjobb

Romeo és Júlia

Kapcsolódó előadások


Szatmári László kritikái


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License