hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
transindex projekt
partenereink

HAMLET ADATBANK

erdélyi előadások & kritikák

sztár
keresés    

Hahota Színtársulat

Marosvásárhely

540035
Aurel Filimon (volt Iskola) utca 17. szám
Telefonszám: 0265 269900
E-mail: office@worldtravelshop.ro
Honlap: http://hahota.com

A Hahota Színtársulat műsora


 

Jegyek foglalhatók a 0770194629 –es telefonszámon, internetes jegyfoglalás a társulat weboldalán.

 

***

A Hahota színtársulatot Puskás Győző alapította 1985 nyarán, néhány tehetséges fiatallal együtt. Eloadásaikat a szabad ég alatt tartották, a színpadot két fuzfa között állították fel, a közönség ulohelyéül a Maros árvízvédelmi földgátja szolgált. Musorukon: Rejto Jeno, Lorincz Miklós, Vadnai László, Sinkó Zoltán, László Miklós, Vaszary Gábor jelenetei, bohózatai szerepeltek. Eloadásaikat 1988 május 9-én betíltja a szekuritáté. A helyszínre kiszállt szekusok a közönség nyomására megengedték az utolsó eloadás színre vitelét.

1991-ben a társulat újra alakul és március 12.-én a Szakszervezetek muvelodési házában színre viszi az elso hivatalosan bejegyzett eloadást.

"Csak az jöjjön aki bírja" címmel. 1992-ben a társulathoz szegodik Jakab Zsombor szervezo, aki a leheto legnagyobb hozzáértéssel igazgatja a társulatot és szervezi az eloadásokat. 1991 oszén színre kerül az elso egységes többfelvonásos vígjáték az "I Love You" - Olvedi Antónia és Puskás Gyozo eloadásában. Majd '92-ben a Hahota életében legnagyobb sikert arató Woody Allen: "Játszd újra Sam" címu vígjáték kerül színre, ami 5 év alatt 102 eloadást ért meg.

A társulat Furó Attila segítségével átkerül a kultúrpalota nagytermébe és olyan jelentos sikernek örvendo vígjátékok kerülnek színre a kabaré eloadások mellett mind: Robert Thomas: Egérfogó a nászágyban; Marc Camoletti: Leszállás Párizsban; Margarct Mayo: Itt a baba, hol a baba?; Sommerset Maugham: Imádok férjhez menni; Angela Plati: Válás angol módra.

A társulat nemcsak a közönség, de a szakmabeliek elismerését is elnyeri hiszen több országos és nemzetközi fesztiválon díjesot arat (eloadás, alakítás és közönség díjat).

Erdély jelentős települései mellett töbször külföldi turnén is részt vett. 2000-ben hivatásos színészek is a társulathoz szegodnek: Székely M. Éva, Szabó Mária és Csergoffy László. A társulat a forradalom elott 27, 1991 március úta pedig 947 egész estét betölto eloadást tartott.

A legújabb előadások

2012

2011

2010

2009

2008


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License