hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
transindex projekt
partenereink

HAMLET ADATBANK

erdélyi előadások & kritikák

sztár
keresés    

TESZT - Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó
2012. May 19. - May 27.

A 2012-es jubileumi fesztivál egy rendhagyó színházi eseménnyel kezdődik, ugyanis az egyhetes találkozót egy nagyszabású koprodukció előbemutatója nyitja.

Az egy hétig tartó találkozó keretén belül számos olyan társulat mutatkozik be, amely számos díjat nyert különböző rangos fesztiválokon. A bejáratott előadások mellett frissen bemutatott produkciók is lesznek, melyek inkább az újdonság erejével hatnak és megmérettetésre várnak.

A régió színházait és alkotóit képviselő újvidéki, szabadkai, aradi előadások mellett idén újdonságnak számít, hogy a temesvári hivatásos színházak közül mindhárom társulat (magyar, román, német) részt vesz a találkozón, így ez által is erőteljesebb hangsúlyt kap a rendezvény multikulturális jellege.

A szűkebb régió mellett az idei évben is lesznek külföldi előadások, így például számos budapesti társulat is vendége lesz a fesztiválnak, többségük a magyarországi alternatív színházak köréből érkezik és a fesztiválnak évek óta egyre erősödő mozgásszínházi vonalát erősítik.

 

Elérhetőség

Csiky Gergely Állami Magyar Színház
Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely
Str. Alba Iulia, nr. 2, 300077 Timişoara, România

Tel.:  0256-434814, 0356-450.605
Fax.: 0256-494029
Mobil: 0740 143545

E-mail: office[kukac]theater-csikygergely.ro
Web: www.tm-t.ro

Fesztiváligazgató: Balázs Attila
Projekt koordinátor: Gálovits Zoltán

A fesztivál keretén belül a temesvári színház előadásaira jegyek elővételben 16 lejes egészáron, illetve 8 lejért kedvezményesen, a meghívott színházak előadásaira pedig 20 lejes egészáron, illetve 10 lejért kedvezményesen a színház jegyirodájában válthatók. A Boris Kovač koncertre 20 lejes egységáron lehet bejutni. A Temesvári Nemzeti Színház, illetve a Temesvári Német Színház előadásaira a színházak saját jegypénztárában válthatnak jegyet.

A találkozó előadásaira az érdeklődők két típusú bérletet válthatnak, köztük egy általános bérletet TESZT11 elnevezéssel, mely az összes nem temesvári előadást (11) tartalmazza egyenként 16 lej értékben, illetve diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej értékben, így a bérlet ára 176 lej, kedvezményesen pedig 88 lej értékben lehet megvásárolni. A második, TESZT5 elnevezésű bérletet megvásárolva a néző szabadon választhatja ki azt a négy meghívott előadást, amelyre kíváncsi, ötödikként pedig a színház által ajándékba kapott ingyenes jegyhez jut, így 80 lejért egész áron, illetve 40 lejért kezdezményesen egy öt előadásból álló bérletet vehet. Bérletek a színház jegypénztárában válthatók. A jegyiroda nyitvatartása: hétfőtől péntekig 16-19 óra között, illetve minden előadás előtt egy órával lehet jegyet, bérletet váltani; cím: Alba Iulia utca 2. szám, telefon: 0356-450.606, e-mail cím: ticket@tm-t.ro, illetve online jegyvásárlás a www.biletmaster.ro és www.tm-t.ro címeken.

 


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License