hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

INTERFERENCIÁK 2012INTERFERENCIÁK 2012

Elmúlt a fesztiválláz

A legnagyobb közönségsikernek a koreai panszori előadás örvendett, a stúdióelőadásokra nehezen lehetett bejutni. Aki bírta, hajnalig ropta minden nap. Belestünk a kulisszák mögé is. [FESZTIVÁLNAPLÓ] »

INTERFERENCIÁK 2012INTERFERENCIÁK 2012

Családi detektívregény és gyilkos opera

Az olajozottan működő rendszerbe is hibák csúsznak: helyszínváltozások, áramkiesések, késések teszik izgalmasabbá a fesztivál hétköznapjait. [FESZTIVÁLNAPLÓ] »

INTERFERENCIÁK 2012INTERFERENCIÁK 2012

Betegágyas sztorik

Silviu Purcărete Ionesco-rendezése, A király halódik bizonyult eddig a fesztivál legnépszerűbb előaadásának, de a Katona József Színház Anamnézise sem maradt messze mögötte. [FESZTIVÁLNAPLÓ] »

INTERFERENCIÁK 2012INTERFERENCIÁK 2012

Fókuszban az előadások

Hangok, mozdulatok, zenék és színészek a Les Corbeux, a Julie, Jean és Kristin, valamint a kolozsvári Júlia kisasszony előadásaiban. [FESZTIVÁLNAPLÓ] »

INTERFERENCIÁK 2012INTERFERENCIÁK 2012

Az első napok: szokjuk a büfét és az önkénteskedő színészeket

Sűrű programmal rajtolt a kolozsvári fesztivál. A közönség csak kapkodja a fejét, egyik látványról a másikra, egyik hangról a másikra. [FESZTIVÁLNAPLÓ] »

VARGYASI KOCSMÁBÓL KORTÁRS DRÁMÁBAVARGYASI KOCSMÁBÓL KORTÁRS DRÁMÁBA

Adorján Viktor, a „dráMÁzat" nyertese

A Tomcsa Sándor Színház vendége volt a székesfehérvári szerző, a drámaíró pályázat nyertese, aki A lovasok című pályaművel nyerte el a zsűri elismerését. »

A HATALOM HIÁBAVALÓSÁGAA HATALOM HIÁBAVALÓSÁGA

Übü király Kolozsváron és Párizsban

Alain Timar rendező olvasatában a  Albert Csilla és Váta Lóránd színművész mesélt a próbafolyamatról a Kolozsvári Rádió Rejtett világok című műsorában. »

INTERFERENCIÁK 2012INTERFERENCIÁK 2012

Fókuszban a színház és zene kapcsolata

A fesztivál tegnapi sajtótájékoztatóján a szervezők elárulták: az Európai Színházi Unió alkotóinak szeretnének találkozási lehetőséget teremteni. »

SZEMFÉNYVESZTŐK ÉS APOKALIPSZISOKSZEMFÉNYVESZTŐK ÉS APOKALIPSZISOK

Fesztiváltemetés Nagyváradon

Az IFESZT utolsó napjain nagykanállal merítettünk a kínálatból: német és magyar előadások, kortársak és klasszikusok, szakmai fórumok, frenetikus és kínos pillanatok kerültek a tálba. 
»

BLOG-MOZAIKBLOG-MOZAIK

Szemelvények az IFESZT kiadványából

A Nagyváradon zajló hatodik Interetnikai Színházi Fesztiválon fiatal kritikusok és teatrológus diákok napi rendszerességel írnak az előadásokról és a kísérő rendezvényekről. »Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License