hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

* Kovács Zsolt

Telt házzal zajlik a Reflex színházi fesztivál

Új Magyar Szó, 2009-03-18

REFLEX Nemzetközi Színházi Biennálé

Sepsiszentgyörgyön tegnap elkezdődött a Reflex nemzetközi színházi Biennálé, amely egyben a Tamási Áron színház 60. születésnapját megünneplő rendezvény.

A Romániában, Magyarországon, Lengyelországban, Csehországban és Németországban az elmúlt két évad díjat nyert előadásait felvonultató fesztivál előadásainak többségére már nem lehet jegyet kapni.

Az előadások nagy érdeklődést váltanak ki, de sajnos főként a helybéliek maradnak le róluk.

Bocsárdi László színházigazgató-rendező a sajtónak elmondta: nem számítottak ekkora érdeklődésre, és félő, hogy nem tudnak helyet biztosítani olyan kollégáiknak, akik Bukarestből, Kolozsvárról, Marosvásárhelyről vagy más városokból érkeznek. A jegyek hiánya miatt viszont a helybéliek panaszkodtak.

„Péntekre volt meghírdetve a jegyeladások kezdete, és félszázan 40 percig várakoztunk a pénztár előtt, amikor anélkül, hogy valakinek is adtak volna, kijelentették, hogy elfogyott minden belépő”, panaszolta el lapunknak K. Orsolya. Hozzátette: igazságtalan, hogy a város színházának ünnepéről éppen a városlakók maradnak le, hiszen ha a szervezők korábban felmérték volna, mekkora lesz az érdeklődés, akkor több előadásra kellett volna leszerződtetniük a fellépőket.

A Reflex fesztivál műsorán ma este 18 órától a sepsiszentgyörgyi M Stúdió Shakespeare Rómeó és Júlia című darabja alapján készült mozgásszínházi előadása látható Uray Péter rendezésében.

Különösen érdekes programnak ígérkezik a 19.30-tól a Gyárfás Jenő Képtárban helyet kapó, 60 év színház – Reflexió: múlt, jelen, jövő című nyílvános beszélgetés, amelyen a színház volt és jelenlegi vezetői, Sylvester Lajos, Dali Sándor, Nemes Levente, Bocsárdi László, valamint színművészek, szakmabeliek vitáznak a Tamási Áron Színházról.

Bocsárdi László sepsiszentgyörgyi színházigazgató-rendező a sajtónak kifejtette: a Reflex a kortárs színjátszás helyzetét mutatja majd be, és szeretnék, ha a rendezvény a térség legfontosabb művészeti eseményévé válna, amely továbbra is biztosítaná a Tamási Áron színház vezető szerepét. A fesztivállal egyidőben ugyancsak a háromszéki városban szervezi szemináriumát a Színikritikusok Nemzetközi Szövetsége is.


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License