hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

* Pap István

Ünnepi előadás a színházban

Bihari Napló, 2006-03-27

Április 2-án Rideg Sándor–Bereményi Géza Indul a bakterház című parasztkomédiáját mutatja be a színházban a Szigligeti Társulat, mely Hajdu Géza színészi jubileumának megünneplése is egyben.

Meleg Vilmos, a társulat vezetője lapunknak kifejtette: a darabot Pinczés István rendezésében, Bölöni Vilmos díszleteivel és Kelemen Kata jelmezeivel tekinthetjük meg. Különleges bemutató lesz, mert a bérletes nézőkön kívül Hajdu Géza személyes, határon innenről és túlról érkező szépszámú meghívottainak is helyet biztosítanak, és Bereményi Géza jelenlétére is számítanak.

„Nagyon kevés szabadon árusított helyet tudunk felkínálni azoknak a nézőknek, akik szeretnének részt venni a 19 órakor kezdődő premieren. Természetesen pótszékeket is szívesen beteszünk, hiszen minden komédiának alapkövetelménye, hogy minél több reagálás jöjjön vissza a nézőktől a színpadra. A jó hangulat és jó előadás megteremtésének csak egyik része a rendezés és a színészi alakítások sokszínűsége, elengedhetetlen az értő közönség reagálása is” – nyilatkozta a BN-nek Meleg Vilmos.

Köszöntés

– Egy jubileumi előadásnak már az előkészítése is különleges, hiszen felajánljuk az ünneplendő kollégának a darabválasztás lehetőségét, beleszólhat a szereposztásba, és ilyen esetben a műsorfüzet is egy kicsit róla szól. A darabot ezúttal én ajánlottam fel, és Hajdu Géza elfogadta azt, de a szerepet ő választotta ki magának. Ezúttal hárman, az ünnepelt, a rendező és én osztottuk ki a szerepeket, ami szintén rendhagyó. Az ünnepelt a rendezésbe is beleszólhat, de ez alkalommal erre nem volt szükség, mert a rendező és Hajdu Géza elképzelései egybeestek. A társulatnak kijáró taps háromnegyed részét ilyenkor szintén ő aratja le. Az előadás után a színpadon méltatjuk az ünnepelt kolléga tevékenységét, és megpróbáljuk ajándékokkal emlékezetessé tenni számára ezt a pillanatot – közölte a társulatvezető.

Gyerekszínész

Még egy különlegessége a darabnak, hogy az egyik főszerepet egy gyerek játssza, aki nem színész. A darab választásakor már ismerve őt olyan gyerekszereplőt találtak, aki alkatilag és tehetségben megfelel a követelményeknek, és aki egyenrangú színészpartnerként tud részt venni az előadásban. Ő egy lorántffys diák: a tizenhárom éves Miklósik Gellért.

Indul a bakterház


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License