hirdetés
szerkeszti: Hegyi Réka
partnereink

HAMLET

deszka & vászon

sztár
keresés    

Diótörő karácsonykor a Magyar Operában: gyerekeknek a belépés díjtalan

[2012. Dec. 20.]

Közkívánatra újra műsorára tűzte a Diótörőt a kolozsvári Magyar Opera. A népszerű balettelőadást december 24-én hétfőn 16 órától tekinthetik meg az érdeklődők a Kolozsvári Magyar Opera nagytermében.

Gyermekeknek a belépés ingyenes!

A produkciót Adrian Mureşan rendező-koreográfus állította színpadra, az előadás karmestere Matei Pop.

Pjotr Iljics Csajkovszkij (184o-1893) az orosz nemzeti romantika kiemelkedő zeneszerzője. Csajkovszkij nem annyira az ősi, falusi népdalokból merített, hanem inkább a jellegzetes ,,városi népdalok” (románcok) hatása érződik dallaminvencióján. A hattyúk tava és a Csipkerózsika után harmadik, egyben utolsó balettje, a Diótörő nagy sikert hozott a szerzőnek. A történet alapját E. T. A. Hoffmann A diótörő és az egérkirály című meséje képezi.

Karácsony este együtt díszíti a család a fenyőfát. A gyerekek keresztapja, Drosselmeyer, diótörő bábot ajándékoz Marikának. A kislány az este izgalmai után új játékával aludni tér. Álmában megelevenednek a nemrég átélt események képei, a bábok, játékok életre kelnek, a szobát egerek népesítik be, és fosztogatni kezdik a fát. Megindul a kalandok sorozata… (sajtóközlemény)

Megosztás |

» Korábbi híreink


Adatbázisunk folyamatosan bővül, az adatok még nem tükrözik a teljes valóságot.
A Hamlet.ro tartalma a Creative Commons jogvédelmi elvei szerint használható fel.
Érvényes XHTML    Érvényes CSS    Töltsd le a Firefox-ot    Creative Commons License